Houtwalhalla

Brengt natuur dichterbij

Welkom op onze website

Home

Houtwallen kenmerken het coulissenlandschap in de Achterhoek. Helaas verdwijnen er veel houtwallen, omdat ze als kostenpost gezien worden.

Wij denken dat een houtwal meer overlevingskans heeft als een houtwal nieuwe functies krijgt. Hij wordt als het ware opgewaardeerd.  

Deze website geeft een inkijk in de mogelijkheid om houtwallen voor verschillende doeleinden te gebruiken en laat nieuwe functies zien die wij toepassen. Daarbij laten we zien dat een houtwal niet alleen een kostenpost hoeft te zijn maar ook een inkomstenbron kan zijn. Daarnaast kan de houtwal ook een recreatieve waarde hebben, mits deze toegankelijk is.                                                                                                                          Aanvullend op de functies die wij de houtwal gegeven hebben, zouden nog de volgende functies geschikt kunnen zijn op een houtwal: yoga en schilder cursus in de open lucht, beeldentuin, buitenatelier, blote voetenpad. Ook voor een tiny-house op de houtwal zien wij goede mogelijkheden maar dat moet dan wel qua bestemmingsplan toegestaan zijn.      

De houtwal wordt beheerd volgens het permacultuurprincipe. Op deze wijze ontstaat een heel veerkrachtig systeem welke de gevolgen van klimaatverandering beter kan doorstaan. Bijvoorbeeld tijden van droogte en hitte kunnen beter overleefd worden. Een houtwal legt ook nog eens kooldioxide vast en helpt bij de aanpak van het broeikaseffect.   

In de rubriek houtwal zal aangegeven worden uit welke delen deze bestaat en welk beheer uitgevoerd wordt.        Het "permacultuur" principe wordt toegelicht in de rubriek "beheer volgens permacultuur principe".

Op de houtwal is een deel ingericht als Shiitake kwekerij Zie voor meer informatie de rubriek "Shiitake kwekerij". 

De houtwal blijkt een geweldige plek te zijn om "uit je hoofd" en tot jezelf te komen. Een bosbad nemen werkt therapeutisch en is in Japan al langere tijd ingeburgerd. In Nederland is dit nieuwe fenomeen in opmars. Graag willen wij dit fenomeen belichten in de rubriek "beleving van de houtwal".                                                            Ten aanzien van ontspanning en gezondheid bieden wij de mogelijkheden van voetreflexzonemassage, handreflexzonemassage, reiki en klankmeditatie op de houtwal. Daarover meer in de rubriek "energetische en spirituele behandeling op de houtwal". 

Om u een idee te geven wat er te doen is op de houtwal door de seizoenen heen, is een logboek opgenomen.

De houtwal is een heerlijke plek om te vertoeven, te ontspannen en contact met de natuur te maken. Contact met de natuur om je heen maar ook contact maken met je eigen natuur.

HOUTWALHALLA BRENGT NATUUR DICHTERBIJ. ER VALT NOG ZOVEEL TE GENIETEN!